Бойкот на Оскарите: Шон Пен призова за протест, ако не се даде дума на Зеленски

Идеята украинският президент да направи обръщение предизвика дебати в Холивуд

27.03.2022 | 19:01 Редактор: Жаклина Иванова

Часове преди раздаването на най-големите филмови награди - Оскарите, филмовата звезда Шон Пен заплашва с бойкот.

В навечерието на най-чаканата кино церемония актьорът призова всички свои колеги на протест. А причината - той настоява на церемонията да се даде думата на украинския президент Володимир Зеленски. Ако това не стане, Шон Пен предупреди, че е готов дори да унищожи и оскарите си.

"Ако Филмовата академия реши да не даде платформа на управляващите в Украйна, които поемат куршуми и бомби, за да защитят децата си, това ще е най-срамният момент в цялата история на Холивуд", посочи той.

Идеята украинският държавен глава да направи видеообръщение обаче предизвика дебати в Холивуд.

Според някои източници се е обсъждало да има кратко изказване на Зеленски, според други, Оскарите трябва да останат аполитични.

"Няма нищо по-велико от това Оскарите да дадат тази възможност на украинския президент - да говори пред всички нас", смята актьорът.

Самият Шон Пен в момента е в Полша, където оказва помощ на украинските бежанци. Вече дори е имал и лична среща със Зеленски.

По традиция връчването на наградите започва в 3:00 часа българско време и ще се проведе за пръв път от две години пред публика в "Dolby Theatre" – емблематичният театър в Лос Анджелис. Новото тази година ще е и това, че публиката ще избере най-добър филм.

Фаворит за най-големите отличия е "Силата на кучето", който е с 12 номинации, включително за най-добър филм. Очаква се Уил Смит да получи наградата за "Най-добър актьор" в "Методът "Уилямс", а Джесика Частейн да грабне приза за най-добра актриса за "Очите на Тами Фей".

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
4019814
преди 2 години
OMG Шон помага *как*, срещал се е с Зеленски*къде*. Интересна статия даже много.. Ааа кой ги пише тЪкива статии, кой ви вярва?Охаа.. Сигнализирай за неуместен коментар
2
9 rate up comment rate down comment 0
Награда за идиот
преди 2 години
Кажете му, че и без това не ме интересува бездарната им церемния, на която раздават политически коректни на третополови, черни или на правилната тематика. Това е политическа награда е не за филмово изкуство. Така че да си я гледат и правят сами. Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 0
мерзанов
преди 2 години
Направо да му дадат Оскар на Зеленски, той си го е заслужил. Сигнализирай за неуместен коментар